Perfecte producten haal je niet uit de bureaulade; ze ontstaan door mensen!

Capaciteit, stortgewicht, productgrootte, productvochtigheid of andere gevraagde functies zoals bunker uittrekken, transporteren, doseren, zeven en koelen – iedere klantvraag vereist een klantgerichte offerte. Standaard oplossingen zijn er, maar de meeste offertes worden klantspecifiek gemaakt. Daarom is een derde van alle AViTEQ medewerkers in Duitsland met deze klantspecifieke vragen en het verbeteren van onze producten bezig.

Onze gekwalificeerde ingenieurs uit de ontwikkeling, constructie en engineering werken nauw samen. De intensieve uitwisseling, slimme ideeën, grote productkennis samen met onze jarenlange ervaring is de sleutel tot uw succes!

Van verleden naar heden; van AEG naar AViTEQ.

AViTEQ is uit het AEG concern voortgekomen en draagt deze nieuwe naam sinds 1998. In 2006 hebben beide Duitse directeuren AViTEQ uit de holding gekocht (MBO) en is sindsdien een  familiebedrijf.

AViTEQ Triltechniek Nederland B.V. is een 100% dochter van AViTEQ Vibrationstechnik GmbH en verzorgt vanuit Almere het gehele Nederlandse taalgebied (Nederland en Vlaanderen). AViTEQ is in heel haar denken en doen gericht op het realiseren van een langdurige, technisch en economisch waardevolle samenwerking met haar klanten.

Final Element Methode (FEM)

final-element-methode
Om de producten en componenten te verbeteren heeft de Final Element Methode zich bewezen. Ook AViTEQ Duitsland past deze simulatiemethode al jaren toe.

Met dit programma kunnen wij de eventuele zwakke punten uit een ontwerp halen en deze verbeteren. Hierdoor kan AViTEQ kwalitatief hoogwaardige apparaten leveren en is het mogelijk dat er een lagere kostprijs naar de klant doorberekend kan worden.

Producttest mogelijkheden

AViTEQ Triltechniek heeft een ruim scala aan testtrilapparaten staan in Almere. Veruit de meeste prospects / klanten hebben de voorkeur voor een bezoek van onze Sales Engineer Frank Meijer met het desbetreffende apparaat. Bij de klant een test uitvoeren heeft o.a. het grote voordeel, dat het product in combinatie met het testapparaat ter plekke bij de klant getest kan worden. Hierbij zijn de productspecificaties dus altijd de juiste! Tevens is het een voordeel dat meerdere collega’s de producttest kunnen bekijken, direct het resultaat zien en mee kunnen denken.

Wanneer AViTEQ Triltechniek geen testapparaat voor een specifieke klantvraag beschikbaar heeft, kunnen wij terugvallen op onze Duitse collega’s en op het hoofdkantoor in Hattersheim de producttest laten uitvoeren.

Stortgoed databank

Van amandelschaafsel tot koffiebonen, van melkpoeder tot ijzererts en zand – rond de 3600 verschillende stortgoederen en hun belangrijkste eigenschappen heeft AViTEQ Duitsland in zijn databank opgeslagen.

Dit archief bundelt de gegevens van testverzoeken en de vele praktijkervaringen, die wij in 70 jaar hebben opgedaan. Onze ingenieurs gebruiken deze data van grote waarde om offertes te kunnen maken.

Kwaliteit

De vestigingen van AViTEQ Vibrationstechnik in Hattersheim en Oberboihingen zijn DIN ISO 9001 gecertificeerd. Ook bij onze andere leveranciers wordt de kwaliteit regelmatig door een van onze kwaliteitsmedewerkers gecontroleerd.

Om wereldwijd te kunnen voldoen aan de belangrijkste normeringen / certificaten kan AViTEQ gecertificeerde ATEX, CSA en Gost-R producten en apparaten leveren. Wij kunnen ook voldoen aan de door de levensmiddelen industrie gestelde eisen volgens de European Hygienic Engineering & Design Group (EHDEG).

qualitaet_-_test_-_521x404

AViTEQ Vibrationstechnik GmbH ist Mitglied des

vdmadsiv

AViTEQ: triltechniek leverbaar in bijna alle maten en uitvoeringen
TOP